Περιοχή

Ξυλόκαστρο

Το Ξυλόκαστρο αποτελεί ένα από τα παλιότερα και γνωστότερα θέρετρα της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Ήδη από το 1900 παραθέριζαν προσωπικότητες όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, η Μαρίκα Κοτοπούλη και ο Άγγελος Σικελιανός του οποίου η βίλα κοσμεί την παραλία του Πευκιά ακόμα και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια το Ξυλόκαστρο, αν και έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα του διαθέτει μοντέρνα εστιατόρια, καφέ και beach bars τα οποία συνθέτουν ένα πλήρες σκηνικό διακοπών. Εκτός από Έλληνες (ιδιαίτερα της περιοχής της Αττικής) τα τελευταία χρόνια το επιλέγουν για τις διακοπές τους άνθρωποι από τη Ρωσία τη Γαλλία τη μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία. Όταν το επισκεφθείτε, μην αμελήσετε τις παρακάτω δραστηριότητες:

Το Λιμανάκι

Στο λιμανάκι φαίνεται όλη η αυθεντικότητα της περιοχής. Η θέα του γαλάζιου, τα καραβάκια και το θεατράκι αφήνουν πίσω τις έννοιες και το θόρυβο της πόλης.

Η παραλία του είναι από τις πιο δημοφιλείς της περιοχής, διαθέτει δικό της Beach Bar και προτείνεται για μπάνιο ανεπιφύλακτα. Σε κάποιο από τα διπλανά καφέ μπορείτε επίσης να απολαύσετε την υπέροχη θέα, ακόμα και κατά τους μήνες του χειμώνα.

Η Παραλία του Πευκιά

Αν αγαπάτε την ομορφιά της φύσης, η επίσκεψη στην παραλία του Πευκιά είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Ένα από τα ελάχιστα δάση στην Ευρώπη που το Πεύκο και η Θάλασσα γίνονται ένα!

Η παραλία και το δάσος προχωρούνε μαζί για χιλιόμετρα, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Αν η πρωινή άσκηση είναι μέρος της καθημερινότητας σας, τότε το τρέξιμο στο δάσος θα είναι το πιο ωραίο ξεκίνημα της μέρας σας. Η ιδέα ενός βραδινού μπάνιου καθώς και ενός απογευματινού πικ νικ με σνακ στην παραλία είναι επίσης πολύ δελεαστική και χαλαρωτική!


Νυχτερινή Έξοδο

Γνωστό από πάντα για την έντονη νυχτερινή του ζωή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, το Ξυλόκαστρο δεν θα απογοητεύσει αυτούς που αγαπούν τη διασκέδαση.

Εστιατόρια, μπαράκια και τα club κατά μήκος της παραλίας, προσφέρουν επιλογές σε μικρούς και μεγάλους.

Η Παναγία Φανερωμένη

Η Παναγία Φανερωμένη, αρχιτεκτονικά μοναδική στο είδος της στον κόσμο, είναι αδιαμφισβήτητα κάτι το οποίο πρέπει να δεις όταν επισκέπτεσαι το Ξυλόκαστρο.

Ο ρυθμός της είναι στα πρότυπα των πρώτων παλαιοχριστιανικών εκκλησιών και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους πιστούς, όσο και για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής.