Αποδράσεις

Δημοφιλείς Κοντινοί Προορισμοί

Τρίκαλα Κορινθίας

Το κοντινότερο μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε στις διακοπές σας, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι το χωριό των Τρικάλων Κορινθίας. Σε απόσταση περίπου μισής ώρας τα Τρίκαλα προσφέρουν μαγευτική θέα, τοπικά αξιοθέατα (Μοναστήρι Αγίου Βλασίου, Σπήλαιο Ερμή),υπέροχες ορεινές διαδρομές για τους λάτρες της πεζοπορίας, καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες καθώς και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο, που προσφέρει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ τον Αύγουστο μετατρέπεται στο συναυλιακό χώρο του Zireia Festival.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί κόσμημα για την Ελληνική αλλά και για την Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Προστατευόμενο μνημείο της UNESCO κάθε χρόνο φιλοξενεί δεκάδες παραστάσεις αρχαίου θεάτρου στο φεστιβάλ Επιδαύρου. Σε παραστάσεις του έχουν συμμετάσχει εξαιρετικοί Έλληνες ηθοποιοί ο Αλέξης Μινωτής, η Κατίνα Παξινού αλλά και αστέρες του Hollywood, όπως οι βραβευμένοι με Oscar Kevin Spacey και Tom Hanks. Εάν λοιπόν θέλετε να κάνετε τις διακοπές σας ζώντας ταυτόχρονα την μαγευτική εμπειρία του καλοκαιρινού φεστιβάλ Επιδαύρου είστε στο σωστό μέρος.

Αρχαία Κόρινθος

Οι λάτρεις της Αρχαίας Ελλάδας που θα επισκεφθούν την περιοχή δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου (ή Ακροκορίνθου). Περπατήστε στους χώρους του Κάστρου, επισκεφθείτε τον ναό του Απόλλωνα, το Μουσείο και γνωρίστε από κοντά την ιστορία της πλουσιότερης πόλης- κράτους της Αρχαίας Ελλάδας, η οποία έκρινε πολλές φορές τη μοίρα του Αρχαίου Κόσμου (Πελοποννησιακός Πόλεμος, αντίσταση κατά των Περσών στις Πλαταιές) και της οποίας η επιρροή έφτασε μέχρι τη Σικελία και την ίδρυση της πόλης των Συρακουσών.

Zireia Festival

Στο χώρο των εκδηλώσεων αν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Zireia Festival το οποίο λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας, ο οποίος εκείνη την περίοδο γεμίζει με σκηνές, διαρκεί τρείς ημέρες, είναι δωρεάν και έχει φιλοξενήσει γνωστά ονόματα της ελληνικής Hip Hop (Νέγρος του Μοριά, Χατζηφραγκέτα) , Rock και Metal σκηνής (Planet of Zeus, 1000 Mods).

Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε απόσταση μιας ώρας οδήγησης από την Συκιά. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. και δημιουργήθηκε στα τέλη του 90. Στην καρδιά της λίμνης σε ένα πλάτωμα ορθώνεται το εκκλησάκι του Άγιου Φανούρη. Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται επίσης η μονή του αγίου Γεωργίου. Η λίμνη δόξα περιστοιχίζεται από πευκόδασος.